Site Overlay

Агнешко на фурна по турски – Рецепта

Начин на приготвяне:

За това апетитно агнешко печено нарежете месото на порции и го измийте добре под течаща вода.

Подсушете го с домакинска хартия или кърпа и го осолете и натрийте с черен пипер от всички страни. Намажете го добре с олио и оставете на страни.

Лука почистете и нарежете на ситно. Поставете го в купа и сложете при него нарязан на ситно магданоз и джоджен (може и сух).

Доматите обелете и нарежете на ситни кубчета. Прибавете и тях в купата. Подправете с сол и черен пипер и разбъркайте сместа.

Вземете тава, която достатъчно голяма. Сложете агнешкото месо, а отстрани допълнете с лука и доматите.

Залейте с една чаша и половина вода. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете във фурната.

За агнешкото на фурна по турски ще са му необходими около 2 часа печене на 180 градуса.

След като мине това време, може да откриете тавата и да запечете за още половин час.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *