Site Overlay

Агнешко със спанак, ориз и гъби – Рецепта

“Това си е перфектната чиния – агнешко със супер гарнитура “

Начин на приготвяне:

В широка и плитка тенджера налейте една кафяна чашка зехтин. Загрейте и пуснете агнешките пържоли.

Изпържете за по 4-5 мин на страна.

Прибавете наситнения лук и продължете пърженето на слаб огън още 5 мин.

Добавете бланширания спанак и гъбите. Налейте чашка топла вода. Бръкнете ястието 5-6 мин, след което изсипете измития ориз.

Овкусете агнешкото с ориз с щипка черен пипер и 1 с.л. чер пипер на зърна, щипка джожден и магданоз.

Долейте с топла вода малко над равнището на продуктите.

Покрийте тенджерата с капак и гответе агнешкото със спанак, ориз и гъби до готовност на ориза.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *