Site Overlay

Агнешко с боб на фурна – Рецепта

Начин на приготвяне:

В тенджера под налягане сложете 2 с.л олио и запържете месото, докато промени цвета си.

Добавете всички зеленчуци, нарязани на дребно, а след няколко минути и боба, който предварително сте накиснали от вечерта.

Сложете сол и затворете капака. Изчакайте да се вдигне налягането и засичайте половин час.

В касерола сложете олио и запържете червения пипер.

Добавете брашното след няколко минути. Разбъркайте с тел, за да няма бучки.

Отворете капака на тенджерата и изсипете запръжката вътре. Добавете подправките и разбъркайте.

Прехвърлете боба с месо в гювеч. Печете в загрята фурна на 200 градуса за около 30-40 минути.

Изключете агнешкото с боб на фурна, извадете и поръсете с пресен магданоз.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *