Site Overlay

Аджем пилаф – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Каймата овкусяваме с черен пипер и сол, омесваме и правим малки кюфтенца. Овалваме ги в брашно.

Фидето запичаме в сух тиган до кафеникав цвят. Ориза и пилафа почистваме и измиваме.

В тенджера си запържваме нарязаните на ситно лук и чесън, добавяме доматеното пюре, наливаме вода. Прибавяме ориза, пилафа и фидето.

Овкусяваме с подправките. Щом водата заври, добавяме и кюфтенцата.

Готвим аджем пилафа на тих огън до готовност при често бъркане, да не загори.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *