Site Overlay

Ажурени палачинки – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Затоплете леко прясното мляко. То в никакъв случай не бива да е прекалено топло. В него разбъркайте 3 с.л. брашно и маята. Разбъркайте и оставете настрани.

В дълбока купа пресейте останалото брашно заедно с бакпулвера. Добавете водата, гриса и жълтъка. Овкусете с щипка сол и захар.

В тази смес прибавете и вече шупналата мая. Отново разбъркайте.

Тъй като не жива да остават бучки в тестото, аз разбивах всичко с миксер.

Оставете сместа за ажурените палачинки на топло за половин час.

Загрейте тигана за палачинки или друг с незалепващо дъно. Степента на котлона не е добре да е прекалено силна (7 от 9 за пример).

С черпак изсипете малка част от сместа. С въртеливи движения разнесете до повърхността на тигана. Изпечете от двете страни до готовност.

Още топли, намажете палачинките с масло.

Получават се пухкави ажурени палачинки с множество малки отвори (дупки).

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *