Site Overlay

Али назик кебап по селски – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо, включих фурната на 190 градуса. След това в подходяща тавичката на фурната си сложих алуминиевото фолио.

Набодох патладжаните с нож и ги подредих в тавичката. Около тях наредих 3-4 зелени чушки и ги сложих да се опекат.

Предварително си нарязах агнешкото на малки кубчета.

В малка тенджера загрях олиото и сложих месото да се позапържи, след около минута разбърках агнешкия кебап.

Измих, почистих и нарязах лука и зелената чушка на дребно, и добавих при месото.

След това отново разбърках и оставих леко да поомекнат зеленчуците, като добавих сол, червен пипер и разбърках.

Ред е и на доматения концентрат, него приготвих с 1 с.л. и топла вода и отново разбърках и оставих да къкри на бавен огън.

Вече печените патладжани ги обелих и накълцах на дребно.

Почистих, измих и пюрирах чесъна и го сложих в подходяща купа, след това добавих солта и киселото мляко и разбърках.

След това сипах патладжаните при млечния сос и разбърках, като тази смес ми постоя 30 минути във хладилника.

Накрая поднесете турския кебап в чиния, като сложите първо сместа с патладжана, а отгоре сипете няколко лъжици от месото, както направих и аз.

Да вие сладко с този вкусен Али назик кебап по селски.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *