Site Overlay

Американски палачинки с ром – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разделяме жълтъците и белтъците в отделни купи.

Брашното, бакпулвера, ванилената захар, прясното мляко и предварително разтопеното масло прибавяме към жълтъците. Разбиваме с миксер до получаване на гъста и гладка смес.

Разбиваме белтъците на сняг с 1 ч.л. сол и малко лимонов сок.

Прибавяме белтъците постепенно към сместа от жълтъците. Поръсваме по 2 капки и от ванилената есенция и рома. Разбъркваме добре.

Загряваме тиган с незалепващо покритие и пържим американските палачинките до златисто от двете страни.

Може да сервирате американските палачинки с шоколад, плодове, пудра захар, сметана, изобщо с каквото ви е вкусно. 🙂

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *