Site Overlay

Американски царевичен хляб с мед – Рецепта

Начин на приготвяне:

Отдавна се води дебат дали в царевичния хляб трябва да се добавя захар или не, в зависимост от това в коя част на САЩ се приготвя. След като изпробвах и тествах и двата вида, използвайки много различни рецепти в мрежата и в книгите с рецепти, през годините, трябва да кажа, че съм по-пристрастена към сладкия царевичен хляб.

Има нещо в хрупкавата маслена кора, с мека и пухкава вътрешност, която толкова пристрастява, с перфектно количество мед.

Не са ви необходими никакви умения за печене, за да направите страхотен хляб. Трябват ви само една купа, бъркалка или дървена лъжица и хубав чугунен тиган. Можете също да използвате съдове за печене. Ако нямате чугунен тиган, съдовете за печене са също толкова добри.

Подготовка:

Загрейте фурната до 200 градуса и поставете решетката в средата. Намажете леко 22-23 см чугунен тиган или същите размери квадратен съд за печене с масло и поставете тигана / тавичката за фурната, за да се загрее.

Алтернативно за чугунени тигани: загрейте 1/2 чаша масло във вашия чугунен тиган в печката на средна температура, докато се разтопи, изключете топлината и оставете маслото да се охлади леко, преди да добавите към тестото.

В голяма купа разбийте брашното, царевичното брашно, захарта, бакпулвера (ако използвате), содата и солта. Можете да смесите една чаша бяло брашно и една чаша царевично или само царевично.

Направете кладенче в центъра и добавете мътеница, мед и яйца. Разбъркайте добре, за да се комбинират, след което добавете леко охладеното разтопено масло. Смесете отново, докато се комбинират (не прекалявайте).

Внимателно извадете „горещия“ тиган или тавичка от фурната с ръкавици и изсипете тестото в горещия тиган или тавичката.

Печете докато царевичният хляб започне да се запича, до силен загар. Пробвайте с клечката за зъби, поставена в центъра, трябва да излезе чиста. Оставете да се охлади за около 10 минути преди нарязване и сервиране.

Съвет: Ако нямате мътеница, можете да си направите сами! Добавете 1 супена лъжица бял оцет (или пресен лимонов сок) към 1 чаша мляко със стайна температура. Смесете заедно и оставете да престои 5 минути. Готова е! Пригответе вашата „мътеница“ като първа стъпка от тази рецепта.

Американският царевичен хляб с мед е чуден!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *