Site Overlay

Английски кифлички с кръст (Hot Cross Bun) – Рецепта

“Разкошни английски кифлички за сутрешна или следобедна закуска”

Начин на приготвяне:

Загрейте млякото, малко по-топло от телесна температура. В него сложете маята и две супени лъжици брашно. Разбъркайте, покрийте съда с кухненска кърпа и оставете настрани за 15 минути.

През това време пресейте брашното в подходящ съд (голяма тава за мен е най-удобно). Направете кладенче и в него счукайте яйцата. В тях изсипете захарта, солта, канелата и индийското орехче. Разбъркайте с виличка, като постепенно взимате по малко от брашното.

Добавете млякото и предварително разтопено масло. Започнете да омесвате тесто. Накрая трябва да се получи меко и еластично.

Приберете го да втаса час.

След което го премесете няколко пъти, като добавите изсушените плодове. Разделете тестото на 18 отделни топчета.

Всяко от тях подредете в тава за печене. Отгоре направете кръст с остър нож.

Печете домашните кифлички в предварително загрят фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Докато се пекат, натрошете халвата с вилица.

Щом английските кифлички с кръст са готови, ги извадете от фурната и още топли във вдълбаната им част намажете с халвата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *