Site Overlay

Английски лимонов кейк – Рецепта

“Знаете ли какво му липсва на английския лимонов кейк – чаша ароматен английски чай”

Начин на приготвяне:

Това е наистина най-вкусният лимонов кейк, който някога ще правите. Чудесен е!

Загрейте фурната до 180°C (160°C вентилатор).

Смесете захарта и маслото (или маргарина) заедно.

Добавете и двете яйца и разбийте.

Добавете брашното и разбъркайте в сместа.

Към сместа добавете кората от два лимона, сока на един и разбъркайте добре. Стандартен лимон във Великобритания дава около 2 супени лъжици сок. Ако вашият е по-голям, коригирайте.

Разпределете тестото с лъжица в добре намазнена и леко набрашнена форма за кекс. Печете кейка около 35 минути.

Лимоновият кекс трябва да е златист отгоре и дървеното шишче да излезе сухо при пробването. Добре е да не препичате кейка!

След изпичане извадете кейка от формата, защото ще го сиропирате.

В малка касерола пригответе сока, с който ще залеете кейка, когато се изпече. Изсипете сока на двата лимона с захар .Поставете на умерен огън и разбърквайте, докато получите сиропирана текстура.

Надупчете целия кейк, както е горещ, и нанесете с четка сиропа от лимоновия сок.

След това оставете да се охлади и поднесете английския лимонов кейк с чаша горещ чай!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *