Site Overlay

Английски солен пай – Рецепта

Начин на приготвяне:

Маслото нарязваме на парчета, прибавяме към него брашното и мачкаме до образуването на трохи. След това добавяме яйце 1 бр., сол и 8 с.л. вода.

Замесваме тесто за пай и оставяме в хладилника за 1 час.

Пилешкото филе сваряваме.

В тиган си задушаваме праза, гъбите, спанака, добавяме и накъсаното на ситно сварено пилешко месо. Прибавяме подправки.

Намазняваме си тавичка и разпределяме тестото равномерно по-дъното и стените.

Сипваме планката. Заливаме с предварително приготвената смес от сметаната, яйцата и настъргания кашкавал.

Печем соления пай в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.

Да ви е вкусно с този английски солен пай.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *