Site Overlay

Апетитен млечно-ментов сос – Рецепта

Начин на приготвяне:

Една хубава голяма шепа наситнена мента се скълцва в дървено хаванче.

Посолява се, добавят се няколко (на вкус) пресовани скилидки чесън и продължава да се кълца, като се добавя по малко зехтин, така че да се получи кашичка.

Количеството зехтин е пак на вкус.

Разрежда се с кисело мляко. Може да се добавят към соса за месо смлени орехи или конопени ядки.

Получава се изключително апетитен млечно-ментов сос за месо.

Може да се поднесе и като подходящ сос за зеленчуци.

Източник: Svetla Toshko – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *