Site Overlay

Арктическо руло – Рецепта | Gotvach.bg

“Арктическо руло – не можете да си позволите да не го опитате “

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта. Прибавя се пресятото брашно и внимателно се разбърква.

Тава с размери 33/30 см се постила с хартия за печене.

Половината от сместа се поставя върху тавата тук-там.

Към останалата половина се добавя какаото и се нахвърля в тавата.

С лъжица или шишче се разбърква тестото на произволни линии и шарки.

Платката се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-12 минути.

Върху хартия се поръсва кристална захар. Платката се обръща върху захарта и се отлепя хартията върху, която е печена.

Навива се на руло и се оставя да изстине.

Изстиналото сладко руло се развива и се поставя сладоледа.

Поръсва се с натрошени бисквити и се слагат нарязани смокини от сладкото.

Арктическото руло се навива, прехвърля се върху стреч фолио и се поставя във фризер да замръзне.

Да ви е сладко и разхлаждащо!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *