Site Overlay

Ароматна баница с грис – Рецепта

Начин на приготвяне:

Направете крема от грис, като сложите в касерола прясното мляко, ванилията, захарта и кората от лимон.

Изчакайте да заври и без да спирате да бъркате, варете 12 минути. Махнете от котлона, сложете бучката краве масло и разбъркайте. Оставете да се охлади напълно.

Извадете корите за баница от опаковката и вземете една кора. Поръсете с малко олио и поставете втора.

Сложете в единия край по дължината от крема и отгоре от замразените плодове. Завийте на руло. Постъпете по същия начин и с останалите кори.

Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене. Печете сладката баница в загрята фурна на 200 градуса до приятен златист загар.

Извадете, оставете да се охлади и нарежете на парчета. Поднесете вашата ароматна баница с грис, поръсена с пудра захар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *