Site Overlay

Ароматна питка с пармезан и сушени домати – Рецепта

“Разчупваме ароматната питка с пармезан и такъв аромат се разнася, че не искаме да погледнем друга храна”

Начин на приготвяне:

Загрейте леко водата и разтворете в нея маята и захарта.

Пресейте брашното, добавете солта и гриса. Разбъркайте и направете кладенче. Прибавете всички продукти за тестото и замесете меко тесто. Поставете го в купа и покрийте с фолио. Оставете да втаса, докато удвои обема си за около 40 минути.

През това време си пригответе плънката.

Сложете в блендер сушените домати, 1-2 скилидки чесън, малко зехтин от доматите и няколко листа пресен босилек. Смелете всичко на кратки пулсации. Не правете плънката на гладко пюре. Накрая добавете настърган пармезан и разбъркайте.

Върху леко набрашнена повърхност разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина 0. 5 см. Намажете с плънката и настържете кашкавала на едро ренде.

След това навийте на руло. Разрежете рулото на две по дължина. Обърнете с разреза нагоре и преплетете. Съединете двата края, за да се образува кръг.

Прехвърлете питката в тава, предварително застлана с хартия за печене. Оставете отново да втаса за 15-20 минути, след което печете в загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути.

Много ароматна и пухкава питка с пармезан и сушени домати.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *