Site Overlay

Ароматна супа с нахут и гъби – Рецепта

Начин на приготвяне:

Лукът, морковите, пиперката и селърито се нарязват на малки кубчета, а картофите и гъбите – на по-едри. Чесънът се наситнява.

Спанакът се измива и накъсва.

В сгорещено олио се запържва лукът с чесъна и щипка сол. Когато лукът започне да става прозрачен, се прибавят гъбите и се запържват няколко минути.

След това се добавят и останалите зеленчуци, подправките и се запържват и те малко.

Налива се соевият сос и чесънът. Добавя се зеленчуковият бульон и се наливат 3 ч.ч. вода.

Когато супата с гъби заври, се намалява котлонът и се оставя да къкри, докато се сварят картофите.

Тогава се прибавя нахутът и спанакът. Нахутената супа се оставя на котлона още няколко минути, докато спанакът омекне.

Ароматната супа с нахут и гъби се сервира гореща.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *