Site Overlay

Ароматни кифлички с шоколад – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в топлата вода, добавете 10 с.л. захар, разбъркайте и оставете да шупне.

Пресейте брашното, направете кладенче в средата, счупете яйцата и добавете останалите 10 с.л. захар, лимонената есенция и олиото.

Добавете и шупналата мая и замесете меко тесто (не трябва да лепне на ръцете).

Оставете готовото тесто да втаса като го покриете с кърпа или стреч фолио за 15-20 мин.

Вземете готовото тесто и го разделете на 15 равни топки. Всяка топка се разточва, намазва се с шоколад и се навива.

Готовите кифлички се редят в намазана с олио тава. Оставете ги да втасат около 45 минути – зависи от стайната температура.

Готовите втасали кифлички намажете с 1 разбито яйце, поръсете ги със захар или сусам (по желание) и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилация.

Ароматните кифлички с шоколад са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *