Site Overlay

Бабина туршия с карфиол – Рецепта

Начин на приготвяне:

Подготвяме си карфиола и морковите за туршията на баба, като ги почистим.

Взимате една чаена чаша. В случая аз използвах с вместимост от 250 мл.

В дълбока тенджера слагате 3 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. сол, 3 ч.ч. оцет, 6 ч.ч. вода. Маринатата стига за около 5 л буркан.

Маринатата се вари до разтопяване на солта и захарта.

През това време си режем морковите и надребняваме карфиола.

Като се стопят захарта и солта, маринатата се отстранява от котлона и се чака да изстине.

Нареждаме си в дъното на буркана ред целина и отгоре 3 скилидки чесън, добавяме наситнения карфиол и почистения и нарязан морков, най-отгоре си правим капаче от целина.

И когато вече е изстинала маринатата, можем спокойно да залеем зеленчуците.

Запечатваме буркана и го оставяме на хладно място, където не достига пряка слънчева светлина.

Туршията с карфиол става приятно сладко-кисела на вкус.

Да ви е сладко и наздраве с бабината туршия с карфиол!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *