Site Overlay

Бабините курабийки Таралежки – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа смесете и разбъркайте добре яйцата, захарта, олиото, настърганата портокалова кора и киселото мляко. Прибавете пресятото брашно заедно с бакпулвера и замесете меко тесто за курабийки.

От тестото оформете топчета, които да са с големината на голям орех. Всяко топче потапяте в смелите орехи и подреждате в тава, постлана с хартия за печене на разстояние едно от друго.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете домашните курабийки за около 15-20 минути, до златист цвят.

Невероятно бързи, пухкави и много вкусни бабини курабийки Таралежки от моето детство!

Страхотни сладки с орехи!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *