Site Overlay

Бавно печено свинско на фурна – Рецепта

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на филии, като долният край остава неразрязан.

Свинското се овкусява със сол и подправките.

Морковите и краставичките се нарязват на ленти. Нареждат се между филиите месо.

Цялото парче месо се обръща обратно и се поставя в гювеч или йенска тава. Намазва се с червен пипер.

Покрай него се поставят нарязаните картофи и гъби.

Върху месото се нарязват парченца краве масло.

В съдът се налива вино и малко вода. Течността трябва да бъде почти на нивото на месото.

Гювечът се поставя в студена фурна на 200 градуса, като след 1 час фурната се намаля на 150 градуса и месото се пече още 2 часа.

Печеното свинско се сервира нарязано на филийки с вкусните картофи и гъби.

Приятен апетит! Бавното печено свинско на фурна е готово.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *