Site Overlay

Бавно свинско с мас и прясно мляко – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на хапки и го овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Разтопете свинската мас в тиган и прехвърлете хапките в нея.

Запържете от всички страни до кафяво (отнема около 10 мин).

В блендер пасирайте прясното мляко, чесъна и лука и ги прехвърлете при месото. Добавете дафиновия лист, захлупете и гответе на слаб огън за около 1 час, като може да разбърквате от време на време.

Свинския бут можете да поднесете с различни гарнитури или да го използвате за направата на домашни бургери (за да бъде още по-изкушаващо можете да го залеете с мазнината от готвенето).

За пърленките смесете в купа брашното, солта и захарта. Прибавете маслото и започнете да замесвате тесто, като добавяте на части водата.

Готовото тесто разделете на 4 топчици. Всяка топчица разточете, намажете с малко олио от двете страни и запечете на тиган (двустранно).

За соса смесете майонезата и киселото мляко.

Добавете наситнения чесън и овкусете с малко сол и червен пипер.

Поднесете свинско с мас и прясно мляко в компанията на пърленките.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *