Site Overlay

Багети с лимец и оризово брашно – Рецепта

“Здравословни багети с лимец за всеки ден и всяко хранене – препоръчваме ги с високо вдигнати две ръце”

Начин на приготвяне:

Брашното от лимец и оризовото брашно се смесват много добре в купа.

Прибавя се бакпулверът. Разбърква се много добре.

Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавя кисело мляко, солта и захарта. Разбърква се.

В купата с брашно се прави кладенче и се изсипва сместа.

Замесва се меко тесто, като не се меси много, тъй като тези брашна не изискат продължително месене.

Ръцете се намазват със зехтин.

Тестото се разделя на 4 части. От всяка част се оформя багета и се поставя върху хартия в тава с дупки.

Пече се 30 мин. на 160 градуса.

Като се извадят от фурната се завиват с кърпа за 10 мин. Багетите с лимец и оризово брашно са готови.

Рецептата е подходяща за хранене в Кръвна група.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *