Site Overlay

Бадемова торта със сметанов крем – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта с миксер, докато се разпенят. Добавете маслото, брашното, ванилията, сметаната и бакпулвера, разбъркайте.

Изсипете готовата смес в намазана форма с падащо дъно. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 25 минути.

За горната част сложете маслото, меда и захарта в тенджерата и разбъркайте, докато се разтопи на слаб огън. Добавете бадемите и оставете леко да поизстине.

Извадете блата от фурната и го залейте с медено-бадемовата смес, разпределете я равномерно.

Отново поставете във фурната, печете още 20 минути. Извадете от фурната и оставете блата да се охлади.

Вземете охладения блат от формата и разрежете на две, така че да получите два блата.

Единия блат го връщате обратно във формата и отгоре изсипвате крема. Слагате и втория блат върху крема без да изкривявате формата му.

Прибирате бадемовата торта в хладилника, за да си почине поне 2-3 часа. След това я изваждате от формата и я сервираме. Добър апетит.

Бадемовата торта със сметанов крем е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *