Site Overlay

Бадемова торта с ром – Рецепта

Начин на приготвяне:

За блата:

Смилате бадемите в блендер и ги изсипвате в купа. Блендирате фурмите и черешите и ги добавяте към бадемите.

Прибавяте останалите продукти и разбърквате добре. Може да използвате други сушени плодове по желание и да замените бадемовото масло с друго масло или тахан по избор

Получената смес разпределяте върху хартия за печене в тавичка с падащо дъно.

Оставяте блата във фризера, за да стегне, и през това време си приготвяте крема.

За крема:

Смесвате в купа всички продукти за него и разбърквате до получаването на хомогенна смес.

Изваждате блата от фризера и разпределяте крема.

Оставяте суровата торта в хладилника за няколко часа, за да стегне.

След това изваждате бадемовата торта, декорирате с продукти по избор и поднасяте!

Скирът може да замените с извара, маскарпоне, рикота, както и бадемовото масло с друго.

Ако използвате течен подсладител, добавете още какао или масло или прибавете желатин, за да не е течен кремът.

Да ви е вкусно с тази бадемова торта с ром!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *