Site Overlay

Баклава без орехи – Рецепта

Начин на приготвяне:

Започваме първо с намазване на тавичката – в случая аз ползвах тавата на печката.

След като е готова, започваме една по една да си нареждаме листата като при поставянето ги накъдряме.

Когато са готови, оставяме на страна, а си подготвяме сместа за заливането на баклавата.

В купа си счукваме яйцата и разбиваме добре.

Към тях добавяме останалите продукти и отново разбиваме.

Поливаме корите със сместа и поставяме във фурната да се пекат.

През това време си подготвяме сиропа, като в съд поставяме захарта, водата и оставяме да заврат.

Когато е готов, заливаме студената баклавата без орехи с топлия сироп.

Оставяме за едно денонощие да си поеме сиропа и тогава нарязваме и поднасяме.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *