Site Overlay

Балансирана пица с блат от тиквички – Рецепта

Начин на приготвяне:

Принципът на балансираното хранене и балансираните рецепти е правилно изчисленото съотношение между Протеини – Въхлехидрати -Мазнини.

Рецептата за балансирана пица с блат от тиквички е в количества за една порция. Ако желаете да станат повече, просто може да умножите по желания брой порции 🙂 Препоръчвам Ви го, защото става доста вкусно и е подходяща за цялото семейство.

Първо, измиваме и почистваме тиквичката. След това я настъргваме и посоляваме. За настъргването на тиквичката може да използвате по-едрата част на рендето. След като поседи със солта известно време, изцеждаме излишната вода. Постарайте се добре да изстискате, за да не стане прекалено воден и размит блата.

След това в купа разбъркваме яйцето и триците. Може да оставите сместа за момент, за да набъбнат леко триците, и през това време да си подготвите останалите продукти.

Към яйцето и триците добавяме и тиквичката. Може са сложите малко пипер или други подходящи според вас подправки. Сместа се разстила в тавичка с предварително поставена хартия за печене.

Печем блата на 200 градуса около 10 мин. След като се запече, изваждаме блата, за да наредим останалите продукти отгоре, и връщаме отново във фурната за около 5-10 мин. Наблюдавайте!

На снимката както ще забележите, доматите са свежи, но ако на вас ви харесват повече да са запечени, няма никакъв проблем да направите печени домати.

Остава само да се насладите на тази вкусотия 🙂

Рецептата за пицата с блат от тиквички е подходяща за обяд или вечеря.

За тези, които са запознати със зоновото хранене, рецептата е за 3 блока ПВМ.

За тези, които имат желание да се хранят балансирано, може да потърсят повече информация за Катина и Зоната 🙂

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *