Site Overlay

Балансиран тост с лаваш – Рецепта

“Много вкусен балансиран тост с лаваш – да ви е сладко “

Начин на приготвяне:

За тези, които не са използвали лаваш: Лавашът представлява мек и плосък традиционен арменски хляб. В големите вериги може да го намерите на рафта с хляб. Прилича на тортила. Може да бъде в квадратна или кръгла форма. В случая за нашата рецепта няма значение каква форма на плосък хляб ще изберете.

Върху листа лаваш слагаме шунката и кашкавала. След това завиваме като плик и печем в предварително загрята грил преса.

След като се изпече, намазваме с маслото и сервираме с лютеницата.

Лютеницата може да бъде заменена с добре узрял среден домат /165 г/. Може да си добавите и краставица. По този начин ще имате свежа салата, тостер и десерт /малини/.

Плодовете са за баланс на нашия тостер.

Ако искате да увеличите плодовете, на половина махнете лютеницата/домата.

Ако решите да си хапнете цяла питка лаваш – не добавяте нито плодове, нито лютеницата.

За тези, които искат да знаят повече:

Този супер вкусен сандвич е за три блока протеини /шунката и кашкавала/, въглехидрати /лаваша, лютеницата и плода/, и мазнини от маслото.

Може да си пийнете чаша айран /млякото си е балансирано/ с него или малък таратор.

Тази рецепта за балавансиран сандвич тост с лаваш е в Червената зона!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *