Site Overlay

Бананови палачинки без яйца – Рецепта

“Не се тревожете, ако сте забравили яйцата, хубавите яйца стават и без “

Начин на приготвяне:

1. Обелете бананите и ги смачкайте заедно с лимоновия сок. Трябва да получите гладка кашичка.

2. Сипете млякото, олиото и щипка сол, содата бикарбонат и хубаво разбъркайте.

3. Слагайте брашното лъжица по лъжица до получаване на палачинково тесто малко по-гъсто от обикновеното.

4. Загрейте малък тиган с незалепващо дъно на умерен огън. Намазнете го с олио и слагайте от сместа разпределяйки на сравнително тънък пласт с помощта на черпак.

5. Печете до тъмно златист загар от двете страни, като при обръщане внимавате, защото палачинките са доста крехки. Ако бързо изгарят от едната страна а сместта отгоре стои течна, трябва да намалите огъня.

Правете ги по- мънички, за да ви е по- лесно при обръщане.

6. Банановите палачинки без яйца стават много вкусни и са идеални за една бърза закуска. Мекички са и с леко влажна текстура, което се дължи на плода в тях.

Аз поднасям този тип американски палачинки с мед и орехи, но и самостоятелно са хубави, тъй като от банана те си притежават своя сладост.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *