Site Overlay

Бананов пудинг с фурми – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пасираме бананите, авокадото и фурмите.

Разтваряме нишестето във водата. Разбиваме жълтъците.

Кипваме млякото, отместваме го от котлона и добавяме разбитите жълтъци. Бъркаме и наливаме нишестето. Връщаме на котлона и варим при постоянно бъркане до сгъстяване.

Отместваме и оставяме да изстине леко. Добавяме кокосовото масло, какаото и пасираната смес от авокадо, банани и фурми. Разбъркваме и разпределяме пудинга в чашки.

Преди сервиране украсяваме със сушени и захаросани плодове.

В тази рецепта залагаме на естествената сладост на плодовете и ако за украсата добавим пресен банан или друг плод, ще се получи още по-здравословен вариант.

Банановият пудинг с фурми е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *