Site Overlay

Бананов сладкиш с шоколад (без брашно) – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо, слагаме бакпулвера с киселото мляко и разбъркваме да шупне.

Започваме да си правим сместа. Чукваме яйцата и ги бъркаме със захарта.

След това добавяме и пудрата захар и пак разбъркваме с миксера.

Добавяме прясното мляко и сухите подправки. След като сме готови, добавяме и вече шупналото кисело мляко с бакпулвер.

Накрая начупваме на дребни парченца шоколад. Намачкваме бананите, да станат на каша, и добавяме и тях. Загряваме фурната на 180°C и слагаме да се пече до кафеникав загар.

Когато банановият сладкиш е изпечен, си разтопяваме шоколада на водна баня, като аз добавям и малко прясно мляко, за да стане като крем и да се получи по-голяма смес.

Заливаме с крема сладкиша без брашно и го оставяме така да изстине.

По желание при сервиране на банановия сладкиш с шоколад (без брашно) може да се сложи сметана от флакон или шоколадови пръчици.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *