Site Overlay

Баница бюрек с фини турски кори – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа разбийте яйцата и прибавете киселото и прясно мляко, олиото, настърганото сирене, газираната вода и бакпулвера, разбъркайте добре.

В намаслена тава (аз използвах, тази на фурната), наредете набръчкани няколко листа от корите (да покрият дъното), поръсете няколко лъжици от плънката, отново набръчкани подредени кори и отново плънка. Така, докато свършат корите и плънката, като завършите с кори.

Нарежете баницата на квадрати, намажете с предварително разбитите яйце, кисело мляко и олио, полейте с лъжица газираната вода по разрезите.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете бюрека до златисто кафяв загар, за около 25 минути.

Сочна и много вкусна баница бюрек с фини турски кори!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *