Site Overlay

Баница със сирене и пармезан – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязват се филиите хляб на кубчета. В купа се разбиват яйцата с 2 щипки сол, добавя се кисело мляко с разбита в него 1 равна ч.л. сода за хляб, разбърква се добре.

В тавичка 24 см, намазана с 1 с.л. масло, на дъното се разпределя половината кубчета хляб, отгоре се залива с половината млечна смес, поръсваме сирене, настърган пармезан и покриваме с втората половина хляб, залива и отново сирене и пармезан.

Поръсваме приготвената баница от хляб със сурови семена.

Печем на 180°C долен реотан на скара последно ниво на печката около 10 минути, после се изпича на горен и долен, докато се зачерви апетитно.

За 20-25 минути имаме чудесна закуска за старт на деня – баница със сирене и пармезан!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *