Site Overlay

Баница с гъби, тученица и кайма – Рецепта

“Баница със страхотна плънка от кайма, гъби, тученица “

Начин на приготвяне:

Каймата се запържва леко в малко мазнинам като се намачква периодично с вилица, за да стане на трохи.

Лукът се измива и нарязва на малки шайби и се добавя към каймата, след около пет минути се добавят старателно измити и нарязани гъби.

Всичко се разбърква.

Тученицата се почиства, измива се и се кипва леко, за да се извлекат горчивите вещества, след което се оставя да се отцеди.

Към каймата и лука добавете тученицата, подправете със сол на вкус и оставете да се задуши с останалите съставки на слаб огън за няколко минути. Свалете от котлона и оставете да се охлади. 

В подходяща кръгла тавичка ръсите малко масло и слагате един брой арабски хляб.

Отгоре разпределяте по малко от плънката с настърган кашкавал и разтопено масло.

После отново слагате брой от арабския хляб, плънка,  кашкавал и масло. И така до свършване на плънката, като най-отгоре на последната питка арабски хляб изливате равномерно от предварително разбитите яйца с кисело мляко.

Нарязвате леко и внимателно баницата с кайма на парчета по желание. 

Вкусната баница се пече около  15-20 минути.

Малко преди готовност поръсете с настърган кашкавал и балканска ръсеница.

Оставете във фурната за още 5 минути, докато кашкавалът върху баницата с гъби, тученица и кайма се разтопи. 

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *