Site Overlay

Баница с ябълки и заливка – Рецепта

“Сочна баница с ябълки и заливка – искате парченце, нали – и ние “

Начин на приготвяне:

Измити ябълки се обелват, почистват се семената и се рендосват на едро ренде.

След 3-4 минути се отцеждат и сокът се запазва, с него сиропирам сладката баницата.

Локум се нарязва на пръчици. Вземат се две кори, първата поръсваме с малко олио, отгоре сложете втора кора, която се поръсва с настъргани ябълки, лъжица захар.

В тясната долна страна на кората се нареждат пръчици локум и навиваме на рула.

Така се оформят три рулца и нареждаме в тава, намазана с олио. С нож се нарязват на парчета и заливаме със смес от газирана вода и олио да попие по разрезите.

Печем в загрята фурна 200°C с вентилатор до златисто.

Изваждаме и още топла се залива с ябълковия сироп.

Покрива се с кърпа и оставяме баницата с ябълки да се охлади.

По желание може да поръсите баницата с ябълки и заливка с пудра захар, но може и без нея.

Да ви е вкусно !

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *