Site Overlay

Баница с ябълки и крем – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте, обелете и настържете ябълките. В касерола сложете прясното мляко, захарта и гриса.

Изчакайте да заври и намалете котлона. Варете около 15 минути или до сгъстяване на крема. Сложете кравето масло и ванилията. Разбъркайте и заделете до пълно охлаждане.

Вземете една кора. Поръсете с малко олио и сложете втора кора. Отново поръсете с олио. Сложете от крема по едната дължина и от настърганите ябълки.

Поръсете с едната чаена лъжица кафява захар и завийте кората за баницата на руло. Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Постъпете по същия начин и с останалите кори.

Печете разкошната сладка баница в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете баницата с ябълки, оставете да се охлади, поръсете с пудра захар.

Сервирайте баницата с ябълки и крем в подходящи чинии.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *