Site Overlay

Банички с кайма и сирене – Рецепта

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът нарежете. Чушката се почистете от семките и нарежете на кубчета. Запържете зеленчуците.

Прибавете каймата и пържете до образуване на трохи и изпаряване на течността. Овкусете с доматения концентрат, черния пипер и мащерката и след 1-2 мин дръпнете от огъня. Оставете да се охлади.

Добавете наситения магданоз, 2 яйца и натрошеното сирене и разбъркайте добре.

Корите се режат по дължина на 3. Мажат се с размито в малко вода яйце, като 2 ленти от кори се слепват, слага се от плънката и се навиват на триъгълни банички.

Подреждат се в тава с хартия за печене (аз ги намазах със зехтин, но вие може да ги намажете с яйце с малко олио или да ги оставите така).

Баничките с кайма и сирене се слагат в загрята фурна на 180 градуса да се пекат за 15 мин или до златист загар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *