Site Overlay

Бански чомлек с пилешко – Рецепта

Начин на приготвяне:

Картофите, лукът и морковът се почистват и нарязват на едро. По-дребните картофи може да се оставят цели. Слагат се в глинен гювеч, заедно с нарязаните печени чушки, червен пипер и се объркват с малко олио.

Пилешкото месо се нарязва на порции и поръсва със сол. Нарежда се между зеленчуците, прибавят се подправките-целите зърна бахар, черен пипер и дафиновият лист. Слага се главата чесън, разрязана на половина, на две равни части.

В гювеча се налива червено вино и една водна чаша вода. Гювечът с месо се похлупва и поставя в студена фурна.

Чомлекът се готви през първият половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса. Пече се още около час и половина, или докато пилешкото месо започне да се отделя от кокала.

Бански чомлек с пилешко, който можем да сервираме със зимна салата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *