Site Overlay

Барбекю стек с червено вино – Рецепта

Начин на приготвяне:

Можем да заменим по наша преценка сухия риган с 2 с.л. пресен риган.

Нарязваме телешкия ръмп стек на големи и равномерни парчета, като премахваме жилите и ципите.

Смесваме в каничка червеното вино, чесновата сол, ригана и смления черен пипер.

Слагаме нарязаните стекове в голяма и плитка неметална чиния. Заливаме ги с половината от готовата смес и ги слагаме в хладилник за няколко часа или за цялата нощ. Подготвяме барбекюто около час преди да почнем да печем.

Печем овкусените телешки стекове на загрятото и намазнено барбекю за около 3-4 минути от всяка страна.

Ако преценим, че искаме да са по изпечени, оставяме ги да се пекат за повече време. С останалата половина от винената смес намазваме често пържолите с подходяща четка, докато се пекат.

Сервираме вкусния барбекю стек с червено вино с подходяща гарнитура и ядем ароматните пържоли докато са още топли.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *