Site Overlay

Барбекю телешки шишчета сатай с фъстъчен сос – Рецепта

“Пиршество за сетивата от барбекю телешки шишчета, които съвсем не са сами, а с апетитен фъстъчен сос”

Начин на приготвяне:

Обработваме телешките пържоли, като премахваме излишните ципи и жили. Нарязваме ги на 1 см кубчета и ги нанизваме на бамбукови шишчета. Оставяме нашите сатай шишчета в подходящ съд, но да не е метален.

Смесваме соевия сос, растителното масло, чесъна и джинджифила в малка купа и изсипваме този сос върху сатай шишчетата. Фолираме чинията с маринованите шишчета и ги слагаме в хладилник за няколко часа или за цяла нощ.

Предварително загряваме барбекюто и го намазваме с мазнина. Слагаме маринованите сатай шишчета да се пекат, като ги обръщаме от всички страни. По наша преценка ги махаме от горещото барбекю и сервираме готовите шишчета с фъстъчен сос.

Фъстъченият сос го правим така: миксираме сока от ананас, фъстъченото масло, чесъна и лука на прах и двата вида сосове в малък тиган. Бъркаме хубаво на средна температура за около 5 минути и го сервираме топъл.

Много вкусни и ароматни телешки шишчета сатай с фъстъчен сос.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *