Site Overlay

Барбекю шишчета с доматен сос – Рецепта

Начин на приготвяне:

Подготвяме и загряваме барбекюто. Слагаме парчетата пикантна наденица в голям тиган, заливаме със студена вода и чакаме да заври. Оставяме ги да се охладят и ги изцеждаме хубаво от водата. Нарязваме всяко парче на шест части.

Измиваме и лука, и нарязваме бекона на малки парчета. Разрязваме агнешките бъбреци на четвъртинки.

Последователно нанизваме на шишчетата парчета наденица, бекон, бъбрек и лук. Слагаме готовите шишчета на загрятото барбекю и ги намазваме с топеното масло. Печем ги около 15 минути, като ги обръщаме от време на време. По наша преценка ги махаме от барбекюто.

Разрязваме двата домата на половинки и ги слагаме (с отрязаната част надолу) да се запекат на горещото барбекю за около 5 минути.

Подреждаме в четири чинии готовите и вкусни барбекю шишчета с бърз доматен сос, като във всяка чиния слагаме по 1 запечена доматена половинка.

Остава да приготвим само бързия доматен сос. За тази цел загряваме олиото в малък тиган. Задушаваме нарязания ситно лук, докато омекне. Добавяме обелените и нарязани на кубчета домати и барбекю соса.

Задушаваме още десетина минути, като разбъркваме от време на време.

Сервираме готовия доматен сос в отделна купичка, докато е още топъл.

Вече можем да се насладим на тази вкусотия.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *