Site Overlay

Барчета с кафе и крем от фурми – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо, направете плънката, като блендирате фурмите заедно с кафето и водата и оставете настрана. Получава се гъста паста.

За шоколадовия слой разтопете какаовото масло и добавете какаото и кокосовата захар към него. Оставете настрана.

Основата и топинга:

Смесвате в купа смлените и целите спелтови ядки, кокосовото масло и кокосовата захар и разбърквате много добре.

Изсипвате 2/3 от сместа в тавичка с размери 30х20 см, покрита с хартия за печене. Притиснете хубаво.

Отгоре изсипете пастата от фурми и разпределете равномерно с помощта на шпатула.

Върху нея изсипете шоколадовата смес, шоколада може да разтопите и да излеете отгоре, а може и просто да го натрошите.

Най-отгоре поръсете вкусните барчета с останалата част от спелтовите ядки и притиснете леко.

Печете в предварително загрята на 170°С фурна за около 35 минути.

Оставете да се охлади напълно в тавичката и после разрежете на барчета с кафе и крем от фурми

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *