Site Overlay

Бебешка пилешка каша – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измиване и нарязване пеперудата на кубчета.

Тиквичката е измита и нарязана на кръгчета. Кръгчетата с дебелина 3 см. Всичко друго само го добавяте. Морковът ми е пресен измит и обелен, но цял в тенджерата, както и другите зеленчуци.

Сваряваме. Аз го правя с чешмяна вода, покривам зеленчуците. И сваряваме около 30-40 мин, като със зеления лук 2 щипки и магданоз може и с дръжките.

Като обираме мръсното от кръвта на пилето на повърхността на водата на 15-20 мин.

Ястието за бебе вече е сварено и го съхраняваме до 3 дни в хладилника с бульона цялото.

Някои може по друг начин да го съхраняват и във фризера, но водата използвам от бульона.

Вземате друг чист малък бебешки съд за котлон. Маслото слагаме и изсипваме брашното. Разреждаме с вода. Добавяме 1 стиска зелен лук още. Оставяме да заври с продължително бъркане без спиране. И разреждаме с вода още малко, за да можем да пюрираме зеленчуците.

Месото го раздробяваме с пръсти. Имам преса с дупки, на ръка ги смачквам и ги добавям към кашата, да са пюрирани.

Пилешката яхния ври на бавен огън.

Много пъстро изглежда и красиво бебешката каша – 1 1/2 бурканче от детска храна пълня за 3 ядения през 1.5 час.

И така 3 дена може да ядем бебешка пилешка каша – само правим отделно кашата всеки ден. Смачкваме и задушаваме за 15 мин.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *