Site Overlay

Безглутенови сладки с тиква – Рецепта

“Какво друго да спретнем в сезона на тиквата, освен тиквени сладки без глутен и с много приятен вкус”

Начин на приготвяне:

Двата вида безглутеново брашно се смесват в купа с бакпулвера. В случая аз си смелих сама овесени ядки, така че да остане малко по-едро, просто да не е съвсем на прах.

Към брашната се изцежда портокаловият сок, сипва се млякото, олиото, захарта и пюрираната тиква.

Замесва се тесто, което остава леко лепкаво. Ако е рядко, се добавя още малко брашно, от което изберете, или ако е твърдо – още сок, пюре или мляко.

Сладките се оформят с намазнени ръце, за да не лепне тестото. Взима се количество колкото орех, овалва се на топче и после се сплесква и поставя в тава върху хартия за печене. Оставя се разстояние между всяка сладка.

Тавата се пъха в загрята на 180 градуса фурна и сладките се пекат 15-20 минути или докато започнат да ухаят и придобиват загар.

Когато са готови и изстинат сладките се слепват две по две със ваше любимо сладко или безглутенов крем.

Безглутеновите сладки с тиква са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *