Site Overlay

Безглутенови царевични хлебчета – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо смесете двата вида брашно. Добавете към тях яйцето, чаена лъжичка сол и половин лъжичка захар. Сипете зехтина и разтворената в малко топло мляко мая.

Постепенно замесете хомогенно тесто.

Късайте топчета от тестото – по 80 г всяко, след което оформете на малки хлебчета.

Наредете ги в тава с хартия за печене. Покрийте с чиста кърпа и ги оставете на топло, за да втаса. Необходими са около 3 часа.

Втасалите питки намажете с олио и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до приятен загар.

Безглутеновите царевични хлебчета са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *