Site Overlay

Безглутеново веган брауни с черници – Рецепта

Начин на приготвяне:

Чаената чаша, с която измерваме продуктите в рецептата, е от големите – с обем 300 мл.

В дълбок съд (който не може да се боядиса от лилавите плодчета) сипваме пресните черници и ги смиламе с пасатор.

Подслаждаме с кафявата захар на кристалчета и разбърквайки с телена бъркалка, прибавяме содата без глутен, шарлана (нерафинирано слънчогледово масло), суровите слънчогледови семки, а след тях и конопеното и царевичното брашно.

В правоъгълна тавичка, предварително намазана с шарлан и поръсена с малко царевично брашно, разстиламе получената смес за нашето здравословно брауни с плодове.

Печем веган браунито на 180 градуса за около 40 минути.

Тъй като черниците са силни на вкус, затова и безглутеновият сладкиш с тях има много интересен силен и специфичен вкус, който би се усладил на почитателите на сладките неща с леко горчив привкус.

Полезно безглутеново веган брауни с черници!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *