Site Overlay

Безглутенов сладкиш с крема сирене – Рецепта

Начин на приготвяне:

Накисвате фурмите, ако са много сухи за ок. 15 мин във вода и махате костилките, ако имат такива.

Нарязвате фурмите на ситно или ги пасирате в блендер или чопър.

Разбивате яйцата със захарта и добавяте към тях сусамовия тахан, фурмите, брашното от рожков и оризовото брашно и бакпулвера.

Към добре разбърканата смес добавяте ванилията и конопеното семе и отново разбърквате добре.

Изсипвате сместа в подходяща тавичка, леко намазнена, и печете на 180 градуса до готовност за ок. 25 мин.

За крема:

Разбърквате добре крема сиренето със захарта.

След като безглутеновият сладкиш се охлади, го намазвате с крема и най-отгоре намазвате със сладко от смокини или друго по ваш избор.

Нека ви е вкусно с този безглутенов сладкиш с крема сирене.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *