Site Overlay

Безглутенов ябълков щрудел – Рецепта

“Невероятен ябълков щрудел без глутен – има защо да го опитате “

Начин на приготвяне:

Пригответе тестото. Изсипете брашното в купа и направете кладенче. Поставете водата и олиото в средата и бавно смесвайте брашното, като го събирате от краищата. Резултатът ще бъде меко, почти лепкаво тесто. Оставете го да почива поне половин час в найлонов плик.

Пригответе пълнежа. Обелете, отстранете сърцевината и нарежете ябълките на тънки филийки.

Сложете ги в купа и ги смесете с кафява захар, смляна канела, настъргана лимонова кора, стафиди и червени боровинки.

Едро нарязваме орехите.

Натрошете ядките (или в миксера или ги поставете в кърпа, покрийте и прекарайте точилката върху тях).

Разточете тестото на кора и го напълнете със ябълковата смес

Поставете голямо парче пергаментова хартия върху сладкарската дъска, набрашнете и започнете да разточвате тестото с набрашнена ролка. Разточете тестото, като поставите върху него стреч фолио!

Разточете го да е около 3 мм дебело (избягвайте да използвате ръцете си за безглутеновата кора, твърде тънка не е добре).

Разпределете различните съставки по цялата повърхност на кората, оставяйки около два сантиметра свободни по ръба: първо нарязаните орехи, след това сместа от ябълки и сушени плодове. Започнете да повдигате тестото, за да го разстелите върху пълнежа, като използвате пергаментова хартия.

Сгънете и навийте до края. Затворете добре да покрие пълнежа вътре.

Прехвърлете щрудела с пергаментната му хартия върху листа за печене.

Завъртете го така, че отворът да остане отдолу, придайте му формата на подкова (по желание и на свой риск) и намажете с яйчен белтък. Поръсете с гранулирана захар или пудра захар.

Печете в предварително загрятата фурна на 180 градуса за четиридесет минути. Поднесете поръсен със пудра захар. Невероятно вкусно става с безглутеново брашно. Непременно опитайте!

Безглутеновият ябълков щрудел е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *