Site Overlay

Безквасен хляб от лимец – Рецепта

Начин на приготвяне:

Брашното се изсипва в купата, в която ще се меси здравословният хляб.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Прибавя се олиото.

Разбърква се много добре.

Във водата се разтваря содата, като се разбърква до пълното разтваряне.

Прибавя се оцетът във вода, като не трябва да се прибавя преди разтваряне на содата, т.к. ще се прекъсне набухвателния ефект на содата.

Водата се разбърква с яйцата.

В брашното се прибавя захарта и солта.

Разбърква се много добре до получаване на еднородна смес.

Прави се кладенче в брашното, в което постепенно се изсипва сместа, като се разбърква и се замесва тесто.

Бърка се с дървена лъжица.

Тестото се замесва и се слага във форма за хляб, която предварително е намазана с брашно и олио.

Пече се хлябът от лимец в предварително загрята фурна на 160 градуса 50 мин.

Безквасен хляб от лимец е вкусен и питателен. Подходящо допълнение към различни здравословни ястия.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *