Site Overlay

Билкови крилца с картофи и гъби – Рецепта

“Ароматни и апетитни билкови крилца с картофи и гъби “

Начин на приготвяне:

Крилцата почистете от излишните мазнини, кожи и шипове с помощта на домакинска ножица. Измийте ги, подсушете и сложете в подходящ дълбок съд .

Заемете се с приготвянето на маринатата. Три от стръковете естрагон накъсайте и сложете в блендер или в купата на пасатора. Прибавете всички описани продукти, пасирайте или блендирайте. Залейте с ароматната марината крилцата и оставете за нощ в хладилник .

Картофите обелете и нарежете на парчета по желание, гъбите също обелете и нарежета на четвъртинки.

Намазнете обла тава, като на дъното разположете другите стръкове естрагон. Отгоре подредете картофите и гъбите, а върху тях вече маринованите крилца.

Полейте с маринатата. Накъсайте мащерката и сложете стръкче розмарин в ястието. Завийте тавата с фолио и печете час. Отстранете фолиото и допечете до желания от вас загар на крилцата.

Насладете се и ще си оближете пръстите от вкусотия! Наздраве!

Билковите крилца с картофи и гъби са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *