Site Overlay

Бирено пиле с бирени картофи – Рецепта

Начин на приготвяне:

Ще уточня първо, че пилешкото се прави в тенджера на котлона, а картофките на фурна и първо започвам с картофите.

След като са обелени, измити и нарязани, ги овкусявам с подправките и добавям половин кенче бира. Слагам ги на 180°C във фурната за около 30-40 минути, като преди да са готови, им слагам малко маргарин и ги запичам само отгоре за около 10-тина минутки.

Пилешкото си го нарязвам на парченца – по-едри, по-дребни – няма никакво значение, нарязвам си и зеленчуците.

Слагам малко олио да загрява и слагам първо тях да се запържат.

Когато добият нужния цвят, добавям и месото. Когато и то вече се запържи, слагам подправките, разбърквам добре, оставям го 5 минутки и добавям бирата. Около 20-тина минути му трябват до пълна готовност.

Още едно уточнение – можете да използвате каквито продукти желаете за биреното пиле с бирени картофи, аз лично имах тези в хладилника и за това добавих тях, но може да добавите царевичка, цветни пиперки, моркови, всеки каквото желае по негов вкус

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *